fredag 24. juni 2011

Småbarn klarer de umuligste ting

Er det noen andre enn meg som har oppdaget at det ikke finnes noe som kan kalles barnesikkert?
Uansett hvor vanskelig eller komplisert ting er laget så er det alltids ett eller annet barn som klarer å åpne eller ødelegge det. Og du kan banne på at dette gjelder ditt barn også.

Andre vanskelige ting unger virkelig klarer er å skite seg loddrett ut fra hårfestet til fotbladet.
Den har vi vært igjennom noen ganger når både apekatten og villdyret var søte små babyer.

I apekattens tilfelle hadde vi gjort oss klar til stranden. Det var varmt og godt her i trondheim (ja, det hender noen ganger at vi har værgudene på vår side) og vi hadde kledd opp guttungen i et kjempesøtt sett bestående av shorts og t-skjorte.
Vi var vel knapt kommet oss til stranda før en mistenksom lukt gjorde oss oppmerksom på at ungen hadde gjort storarbeid.
Hele bilsetet og baksiden av ungen var innsmurt med...ja... dere kan jo gjette hva.
Hele nakken! hele bakhodet!
Det var bare å bære ungen forsiktig i t-skjorta bort til gresset for å rengjøre han med våtservietter. En særdeles grisete og lite fornøyelig oppgave egentlig.
Men det var en lykkelig baby som fikk sitte i bare bleien på vei hjem igjen.

Villdyret gjorde dette kunststykket flere ganger når vi var på ferie i USA i 2008.
Og han passet alltid på å gjøre dette de gangene vi ikke hadde noe skiftetøy for hånden. Tre ganger måtte vi inn i nærmeste butikk for å kjøpe nye klær. Betjeningen var veldig hjelpsomme når vi kom hastende inn i butikken med en naken baby under armen.
En gang var vi i en dyrepark, og da var hele antrekket så tilgriset at vi rett og slett måtte kaste det. Heldigvis hadde vi noe alternativt å ha på han sånn at vi kunne kose oss videre den dagen.
En annen gang var når vi var i San Fransisco på ferja på vei over til Alcatraz.
Da fant også den lille herremannen det for godt å gjøre en storjobb.
Jeg tror vi brukte et kvarter på å febrilsk vaske en sprellende liten kropp i den minimale vasken de hadde på doen ombord.

En annen gang fikk vi sjokk da vi skulle skifte bæsjebleie på ungen, for da fant vi ei teskje i den delikate bleia. Først trodde vi virkelig at ungen hadde slukt hele greia, og deretter klemt den ut igjen. Helt til vi kom fram til at ungen hadde lurt skjeen nedi bleien og deretter sittet hele bilturen med den der nede.
Ikke rart ungen var sur, det kan ikke ha vært behagelig å ha en teskje klemt oppi baken.

Er det ikke herlig å ha småbarn??

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar